Prihaja brezžično povezovanje USB

Objavljeno 12 September 2013

Pri organizaciji USB Implementers Forum (USB-IF) so začeli z razvojem specifikacije za brezžično USB-povezovanje, ki bo delovalo prek omrežja Wi-Fi in bi potencialno lahko omogočilo prenos s hitrostjo več megabitov na sekundo.
Začetki razvoja te tehnologije segajo v leto 2004, nov standard, poimenovan Media Agnostic USB (MA USB), pa naj bi sedaj vendarle prinesel praktično uporabno brezžično različico USB-povezovanja. Za razliko od predhodnih poskusov, kot je bil Wireless USB, bo deloval na širokem naboru brezžičnih radijev, kot so WiGig 60Ghz, Wi-Fi 2,4 in 5Ghz in WiMedia UWB, ter zagotavljal združljivost s standardi USB 2.0, USB 3.0 in USB 3.1. (aNET)

Samsung Galaxy Note 10.1 postavlja nove standarde na področju tablic!

Objavljeno 08 September 2013

 Samsung je s tabličnim računalnikom Galaxy Note 10.1 2014 Edition navdušil obiskovalce sejma IFA 2013, saj je zlahka kos tudi najzahtevnejšim opravilom. Aduti nove tablice so visokokakovostni zaslon z 10,1-palčno diagonalo, 8-jedrni procesor in sistemski pomnilnik kapacitete treh gigabajtov. Samsung je udeležence tehnološkega sejma IFA 2013 prijetno presenetil tudi s predstavitvijo novega tabličnega računalnika družine Galaxy Note, saj postavlja nove standarde na področju tablic.

Preberi več

Izbrišite se s spleta s pomočjo strani JustDelete.me

Objavljeno 08 September 2013

Na spletu ni enostavno zabrisati sledi za sabo, saj veliko spletnih strani in omrežij zbira podatke o vas. Je pa brisanje uporabniških profilov postalo nekoliko lažje s pomočjo spletne strani JustDelete.me, ki jo je postavil britanski razvijalec Robb Lewis.
Spletna stran je v bistvu zbirka povezav na številne spletne strani, povezave pa vodijo na dele strani, kjer lahko zaprete svoj uporabniški račun in zahtevate izbris podatkov. JustDelete.me vsako spletno stran tudi ovrednoti glede na to, kako težko  je izbrisati podatke. Izbris je v nekaterih primerih zelo enostaven (PayPal), v nekaterih težaven (Amazon.com), v nekaterih primerih pa nemogoč (Pinterest, Wordpress.com). (DNE)

Adijo Netbooki

Objavljeno 02 Januar 2013

 Asus je leta 2007 predstavil mini prenosnik EeePC 701, s katerim je ustvaril nov segment prenosnih računalnikov - netbookov. Ti so zaradi ugodne cene in za tisti čas kar spodobnih strojnih lastnosti hitro osvojili srca uporabnikov, ki so si želeli majhnega priročnega računalnika za osnovna opravila ter uporabo na potovanjih. Ko so na trg vstopili še ostali proizvajalci, se je ponudba netbookov hitro širila, čeprav jim skeptiki niso napovedovali dolgoročnega uspeha. Imeli so prav. netbooki so bili lahko uspešni v času, ko ni bilo prave alternative velikim prenosnikom. S prihodom zmogljivih pametnih mobilnikov in tabličnih računalnikov pa so postali odvečni.

Preberi več

QR

QR-Code dieser Seite

Kontakt

E-NINA d.o.o.
Podgorje 122 a, 1241 Kamnik
fax: 01 8395 205, tel: 041 743 120

Premium Joomla Templates