Asus Transformer Book - Transformer

Objavljeno 15 Junij 2012

servis računalnikovAsus Transformer je med tabličnimi računalniki eden redkih, ki se lahko kosa z iPadom. Privlačen je zaradi tega, ker ni zgolj tablični računalnik, temveč ga je mogoče povezati s priloženo tipkovnico, s čimer postane čisto pravi prenosni računalnik s fizično tipkovnico. V slednji se nahaja tudi dodatna baterija, ki močno podaljša Transformerjevo avtonomijo.

Asusov Transformer je torej mogoče uporabljati kot tablični računalnik, ali kot prenosnik. Kot smo se lahko prepričali v testu, se odlično obnese v obeh načinih uporabe.

Njegova največja pomanjkljivost je operacijski sistem Android, ki je sicer čisto v redu za domačo uporabo, a je zaradi odsotnosti pisarniških aplikacij ter slabše podpore Microsoftovim platformam in formatom, manj primeren za poslovne uporabnike. To je bil očitno dovolj velik razlog, da so se pri Asusu odločili izdelati še Transformerja na arhitekturi x86, ki bo lahko poganjal operacijski sistem Windows, pa tudi različne distribucije Linuxa.

Različica x86, ki se bo uradno imenovala Asus Transformer Book, bo na voljo s procesorji Ivy Bridge i3, i5 in i7, do 4 gigabajti delovnega spomina ter Nvidiino diskretno grafiko. Imel bo na dotik občutljiv kapacitivni zaslon IPS z ločljivostjo 1920 x 1080, pri tem pa bo mogoče izbirati med 11,6, 13 ter 14-palčno diagonalo. Za shranjevanje podatkov bo mogoče izbrati klasičen trdi disk ali SSD pogon, za zabavo in videokonference pa bosta na voljo običajna spletna kamera na prednji strani ter kamera oziroma fotoaparat z ločljivostjo 5 milijonov točk na hrbtni strani.

Na Asus Transformer Booku bo tovarniško prednaložen operacijski sistem Windows 8, žal pa Asusovi predstavniki niso nobene rekli o avtonomiji baterije. Glede na večjo požrešnost platforme x86 bo ta zagotovo manjša kot pri ARM-jevsko gnani Androidni različici.

QR

QR-Code dieser Seite

Kontakt

E-NINA d.o.o.
Podgorje 122 a, 1241 Kamnik
fax: 01 8395 205, tel: 041 743 120

Premium Joomla Templates