Firefox se odpoveduje ikonam zaradi varnosti

Objavljeno 25 April 2012

servis računalnikovMozilla je v drugi polovici aprila predstavila že dvanajsto različico svojega spletnega brskalnika Firefox. Takoj po uradni predstavitvi so programerji ponovno zavihali rokave in pripravili načrt razvoja njegovega naslednika. Ta bo na voljo že sredi julija in bo prinesla zvrhan koš uporabnih novosti. Največji poudarek bodo programerji tokrat dali na varnost. Če gre verjeti napovedim, novi spletni brskalnik Moziila Firefox ne bo več prikazoval tako imenovanih favicon. Tu dejansko gre za miniaturno sličico, ki jo spletni brskalnik prikazuje desno ob naslovni vrstici.

Ker so lahko te slike za spletne deskarje zavajajoče, so se Mozillini programerji odločili, da se jim bodo v Firefoxu 13 dokončno odpovedali. Miniaturne sličice so dejansko bolj nevarne, kot izgledajo na prvi pogled. Spletni kriminalci namreč v njih prikazujejo ikono ključavnice in s tem uporabnikom dajejo lažen občutek, da je njihovo spletno deskanje zaščiteno z varno povezavo. Firefox 13 bo v naslovni vrstici prikazoval le generično ikono, medtem ko se bo favicon prikazoval le še na zavihkih in seznamu zaznamkov.
Ta način prikazovanja miniaturnih sličic sicer že dalj časa pozna konkurenčni brskalnik Google Chrome. Ali to posledično tudi pomeni, da Mozillinim programerjem primanjkuje izvirnih idej?

QR

QR-Code dieser Seite

Kontakt

E-NINA d.o.o.
Podgorje 122 a, 1241 Kamnik
fax: 01 8395 205, tel: 041 743 120

Premium Joomla Templates