AMD Hondo, superzmogljiv procesor za tablice

Objavljeno 15 Oktober 2012

AMD je uradno najavil nov procesor za tablične računalnike iz družine Z-60, ali bolj znanj pod kodnim imenom Hondo. Proizvajalec obljublja, da je dovolj hiter, da bo z njim na tabličnem računalniku z Windows 8 mogoče poganjati igro Call of Duty: Modern Warfare 2 v ločljivosti 1024 x 768 ter s 30 sličicami na sekundo.
Po zatrjevanju AMD-jevih predstavnikov je v Z-60 integrirana grafika Radeon HD 6250 od 5- do 6-krat zmogljivejša od grafike v zadnji generaciji Intelovih čipov Atom. Procesor Z-60 sicer sestavlja dvojedrni 1-gigaherčni čip z 80 grafičnimi jedri. Žal pa gre zmogljivost na račun avtonomije; AMD navaja, da bo 30Wh baterija zadostovala za 6 ur predvajanja videa v ločljivosti 720p, medtem ko Intel obljublja kar 10 ur predvajanja. Podobno je tudi razmerje časa v stanju pripravljenosti, kjer AMD-jev čip zdrži 2 tedna, Intelov pa še teden več.
AMD Hondo torej prinaša večjo zmogljivost, a s tem žal krajšo avtonomijo naprav, v katere bo vgrajen. Nenazadnje pa se bodo proizvajalci za enega ali drugega odločali tudi na podlagi cene, ki pa za AMD-jev čip še ni uradno znana. (DNE)

Nevarno: Najdenega USB ključa ne vstavljajte v računalnik!

Objavljeno 20 Avgust 2012

Manj znano je, da so USB ključi pogosto leglo računalniške nesnage - virusov, črvov, trojanskih konjev in podobne zalege. Napadalci namreč izkoriščajo lastnost nekaterih operacijskih sistemov, ki po vstavitvi USB ključa samodejno zaženejo predvajanje ali prikaz njegove vsebine. Tako je dovolj, da "okužen" USB ključ vstavite v USB režo in že čez nekaj sekund se bo zlonamerno programje preselilo tudi na vaš računalnik. V mnogih podjetjih imajo zato onemogočen t.i. autoplay ali - kjer so zahteve po varnosti še višje - onemogočeno celo uporabo USB ključev. Ne glede na to si velja zapomniti - USB ključ je vedno potrebno obravnavati kot varnostno tveganje, še posebej pa v primeru najdenih ali podarjenih USB ključev.

Preberi več

Asus Transformer Book - Transformer

Objavljeno 15 Junij 2012

servis računalnikovAsus Transformer je med tabličnimi računalniki eden redkih, ki se lahko kosa z iPadom. Privlačen je zaradi tega, ker ni zgolj tablični računalnik, temveč ga je mogoče povezati s priloženo tipkovnico, s čimer postane čisto pravi prenosni računalnik s fizično tipkovnico. V slednji se nahaja tudi dodatna baterija, ki močno podaljša Transformerjevo avtonomijo.

Asusov Transformer je torej mogoče uporabljati kot tablični računalnik, ali kot prenosnik. Kot smo se lahko prepričali v testu, se odlično obnese v obeh načinih uporabe.

Preberi več

Tretja generacija procesorjev Intel Core

Objavljeno 03 Maj 2012

servis računalnikovIntel je najavil tretjo generacijo procesorjev Intel Core s štirimi jedri. Novi izdelki zagotavljajo bistveno boljšo vizualno izkušnjo in več zmogljivosti za navdušence nad igrami, ljubitelje večpredstavnih vsebin in manj zahtevne uporabnike. Novi procesorji so na voljo v zmogljivih namiznih in prenosnih računalnikih ter integriranih sistemih. Gre za prve čipe, ki so izdelani z Intelovim 22-nanometrskim proizvodnim procesom in tehnologijo tridimenzionalnih tranzistorjev Tri-Gate.

 

Preberi več

QR

QR-Code dieser Seite

Kontakt

E-NINA d.o.o.
Podgorje 122 a, 1241 Kamnik
fax: 01 8395 205, tel: 041 743 120

Premium Joomla Templates