Gmail odslej nudi 10 GB prostora za pošto!

Objavljeno 29 April 2012

servis računalnikovKo je Google pred 8 let predstavil Gmail, se je zdelo, da nihče nikoli ne bo dosegel takrat ponujenega gigabajta prostora za elektronsko pošto. A časi se spreminjajo. Kasneje je Google začel količino prostora v Gmailu še dodatno povečevati vse do 7,5 gigabajta. Ob predstavitvi storitve za shranjevanje podatkov v oblaku Google Drive pa je spletni velikan za poltretji gigabajt povečal še količino prostora v Gmailu. Uporabnikom Googlove elektronske pošte je tako sedaj na voljo 10 gigabajtov prostora za elektronska sporočila in njihove priponke.

 

Firefox se odpoveduje ikonam zaradi varnosti

Objavljeno 25 April 2012

servis računalnikovMozilla je v drugi polovici aprila predstavila že dvanajsto različico svojega spletnega brskalnika Firefox. Takoj po uradni predstavitvi so programerji ponovno zavihali rokave in pripravili načrt razvoja njegovega naslednika. Ta bo na voljo že sredi julija in bo prinesla zvrhan koš uporabnih novosti. Največji poudarek bodo programerji tokrat dali na varnost. Če gre verjeti napovedim, novi spletni brskalnik Moziila Firefox ne bo več prikazoval tako imenovanih favicon. Tu dejansko gre za miniaturno sličico, ki jo spletni brskalnik prikazuje desno ob naslovni vrstici.

Preberi več

Bo imel Galaxy Tab 2 kar štiri jedra?

Objavljeno 22 April 2012

servis računalnikovSamsung je na sejmu Mobile World Congress 2012, ki je potekal konec februarja v Barceloni, med drugim prestavil tudi nov model Galaxy Taba 10,1, ki bi naj na prodajne police prišel nekje v maju, poganjal pa bi ga naj dvojedrni procesor arhitekture ARM. Vendar pa so si sodeč po zadnjih informacijah objavljenih na spletni strani NetBookNews pri Samsungu očitno premislili. Samsung je namreč ustavil proizvodnjo, svojo novo tablico pa želi nadgraditi z štirijedrnim procesorjem. Trenutno še ni znano ali bo Samsung preložil začetek prodaje novega modela, ki je bil sicer napovedan za maj, prav tako pa je vprašljiva cena, ki naj bi znašala prevrednotenih 300 €.

Preberi več

Intel pohitel s procesorji Ivy Bridge

Objavljeno 20 April 2012

servis računalnikovKljub govoricam, da bo Intel zamujal z novimi procesorji, naj po zadnjih podatkih to ne drži. Luč sveta bodo ugledali 23 aprila, kot je bilo že napovedano. Serija Ivy Bridge je prva izmed novih Intelovih čipov, ki bodo podpirali grafično in multimedijsko obdelavo. Prav tako bo prvi njihov procesor, ki bo podpiral USB 3.0.
Procesor naj bi svoje mesto našel v novih napravah iz podjetij Hewlett-Packard, Dell, Sony, Toshiba, Acer in Asus. Nestrpno se pričakuje nove modele Applovih MacBookov, ki naj bi prav tako imeli te nove procesorje. Kljub  temu, da bodo procesorji predstavljeni že ta mesec, naj bi se v računalnikih znašli šele poleti.

QR

QR-Code dieser Seite

Kontakt

E-NINA d.o.o.
Podgorje 122 a, 1241 Kamnik
fax: 01 8395 205, tel: 041 743 120

Premium Joomla Templates