Intel: Vaš naslednji prenosnik bo občutljiv na dotik

Objavljeno 19 April 2012

servis računalnikovUpravljanje na dotik povsod je očitno nova mantra proizvajalcev strojne opreme. Intel napoveduje, da lahko kmalu pričakujemo razmah prenosnih računalnikov z zaslonom na dotik. "Intel močno verjame v koncept upravljanja na dotik in spodbuja partnerje, da bi začeli vgrajevati zaslone na dotik v ultrabooke," je za PC World dejal produktni vodja pri Intelu, Anand Kajshmanan. Pri tem bržkone ciljajo tudi na Windows 8, katerega vmesnik Metro je v osnovi namenjen upravljanju z dotikom. Toda ali je upravljanje na dotik res prihodnost interakcije človeka z računalnikom?

Preberi več

Poglejte kako izdelujejo iPad

Objavljeno 18 April 2012

servis računalnikovKadar slišite za Foxconn, verjetno najprej pomislite na ogromno tovarno, kar je seveda res, vendar pa je Foxconn pravzaprav že pravo mesto z 240.000 zaposlenimi, od katerih je 50.000 stalno naseljenih v okolici tovarne.
Rob Schmitz, vodja portala Marketplace v Šanghaju je napravil zanimivo reportažo in je pravzaprav še le drugi novinar, ki je kadar koli stopil v v Applov oddelek Foxconnove tovarne. Povprečna starost delavcev v Foxconnu se giblje nekje med 18 in 25 let, zanimivo pri tem pa je, da ti vsakih nekaj dni zamenjajo svoj delavni položaj.

Preberi več

Tri različice za Windows 8

Objavljeno 17 April 2012

servis računalnikovŽe dalj časa je znano, da bo najnovejši Microsoftov operacijski sistem Windows 8 nared za prodajo že oktobra letos. Novinec bo na voljo za osebne računalnike in prenosnike ter tablične računalnike, in sicer tako za zmogljive procesorje Intel kot varčne ARM. Ker bo navadnim smrtnikom kmalu na voljo kandidat za končno izdajo (release candidate), je Microsoft razkril, da bo Windows 8 na voljo v vsaj treh različicah. Na tablicah bo nameščena različica Windows RT, medtem ko bosta različici  Windows 8 in Windows 8 Pro na voljo za osebne in prenosne računalnike.

Preberi več

Toshiba s prvim 3D televizorjem, kjer ne potrebujemo očal

Objavljeno 14 April 2012

servis računalnikovTridimenzionalna tehnika prikazovanja filmskih posnetkov prihaja vedno bolj v ospredje. To je jasno vsakomur, ki tu in tam obišče kakšno filmsko predstavo oziroma sledi dogajanju na področju kinematografije. Ker so 3D vsebine med filmofili zelo priljubljene, danes na trgu najdemo že bogato paleto televizorjev, ki omogočajo predvajanje 3D videoposnetkov, vendar le v navezi z namenskimi očali. Raziskave so žal pokazale, da ima zaradi njih več kot polovica gledalcev težave s pravilnim zaznavanjem tridimenzionalnih slik, kar jim je posledično povzročalo draženje oči in glavobol.

Preberi več

QR

QR-Code dieser Seite

Kontakt

E-NINA d.o.o.
Podgorje 122 a, 1241 Kamnik
fax: 01 8395 205, tel: 041 743 120

Premium Joomla Templates